Konkral logo

Alla artiklar

KulörskillnaderUppdaterad 10 months ago

Det finns olika faktorer som kan påverka kulörer och skapa skillnader i utseendet även om kulören är densamma.

• Skillnad på skärm och i verkligheten
    Kulörer återges annorlunda från skärm till skärm, så beställ ett färgprov om du vill testa innan du köper kulör. Produkter som är specialbrutna kan nämligen inte returneras.

• Olika ljus
    Samma kulör kan se helt olika ut beroende på vilket ljus som finns i rummet. Vilket håll rummet vetter åt, tiden på dagen och om ljuset är naturligt eller konstgjort spelar stor roll för hur en kulör ser ut på just din yta.

• Olika batcher av microcement
    Likt målarfärg kan microcement som är inköpt och därmed infärgad vid olika tillfällen skilja sig något i kulör

• Förtunning av microcementen
    Microcement kan förtunnas med upp till 0,20 kg Konkral Microcement Thinner per 1 kg microcement. Tillsätts olika mängder Konkral Microcement Thinner i respektive hink microcement kan det ge en mindre kulörvariation

Exemplet nedan visar en golvyta mellan två rum där microcement har lagts vid olika tillfällen. Det var olika tillverkningsbatcher av microcement samt vid ena tillfället var microcementen förtunnad, vid andra tillfället var den inte det.

Gör så här för att undvika misstag med kulörskillnader

1. Har du flera hinkar microcement? Säkra att de är från samma batch. Om inte; blanda hinkarnas innehåll med varandra för att på så sätt erhålla en homogen kulör.

2. Påbörja aldrig ett nytt golv eller ny väggsida med en hink microcement som kommer ta slut halvvägs.

3. Gör ett enkelt kulörprov! Ta lite microcement från vardera hink och säkerställ att kulören stämmer innan arbetet påbörjas.