Konkral logo

Alla artiklar

Rekommendationer för nya badrumUppdaterad 8 months ago

Microcement är ett utmärkt val för nya badrum, vilket innebär badrum som byggs helt från grunden med ett nytt och effektivt tätskikt.

När du väljer att använda microcement i ditt badrum finns det några viktiga steg och rekommendationer att följa:

Gällande byggregler

Se till att badrummet konstrueras i enlighet med aktuella byggregler och standarder. Detta säkerställer badrummets långsiktiga hållbarhet och funktion. Läs mer på Boverkets hemsida.

Tätskikt

Lägg särskild vikt vid att förbereda badrummet enligt tätskiktsleverantörens instruktioner. Ofta kräver tätskiktsleverantören att fästmassa appliceras före microcementen.

Microcementsil

Använd en golvbrunssil som är speciellt framtagen för microcement. Vi rekommenderar Purus microcementsil, eftersom den designats för att eliminera den känsliga skarven mellan golvbrunssilen och microcementen – detta område kan ofta vara utsatt för skador. Faktum är att skarvar är en av de vanligaste orsakerna till skador på badrumsgolv.

Om det inte är möjligt eller önskvärt att använda microcementsil, är det avgörande att du noggrant följer våra rekommenderade anvisningar och riktlinjer.

Ytbehandling

Microcementen  förseglas med Konkral Sealer Elite/Elite+/Extreme. Detta kommer att skydda microcementytan från vatten och fukt uppifrån.

Sammanfattningsvis, med korrekt förberedelse och genom att följa våra anvisningar för läggning av microcement, kommer ditt microcement-badrum inte bara att se estetiskt tilltalande ut, utan också vara funktionellt och hållbart. Överväg att samråda med en expert för bästa möjliga resultat.

Läs även artiklarna;

Är det godkänt att lägga microcement i badrum?

Går det att lägga microcement på plastmatta, våtrumsmatta, våtrumstapet, vinylmatta m.m.?

Rekommendationer för specifika underlag